Esthetische orthodontie

Esthetische orthodontie

[URIS id=1113]
[URIS id=1124]

Esthetische orthodontie

Het is esthetisch gezien niet altijd ideaal om met een (slotjes)beugel rond te lopen, maar de ontwikkelingen in de orthodontie hebben ervoor gezorgd dat ook volwassenen niet langer meer hoeven te twijfelen. Een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen: onzichtbare beugels bieden een esthetisch en nauwelijks zichtbaar alternatief voor conventionele (slotjes)beugels. Onzichtbare beugels zijn uitermate geschikt om de volgende (tand)afwijkingen te behandelen:
• Overbeet of onderbeet
• Teveel of te weinig ruimte tussen de tanden
• Scheve tanden

Clear Aligners

Een clear aligner (zoals van merken als Invisalign, AirSmile, ClearCorrect, ClearCaps) is een high tech oplossing, vervaardigd met hoogstaande 3D scan- en printtechnieken. Deze doorzichtige beugel is gemaakt van transparante kunststof hoesjes, die over de tanden en kiezen worden geschoven. Elk hoesje wordt twee tot drie weken gedragen, en heeft een net wat andere vorm. Zo duwen de beugels de tanden langzaam in de goede stand. Hierdoor krijgt uw patiënt een vrijwel irritatievrije behandeling, met maximaal resultaat. De clear aligners zijn zo goed als onzichtbaar en daarnaast bestand tegen verontreiniging en slijtage. Clear aligners kunnen verwijderd worden waardoor eten, drinken en gebitsreiniging gemakkelijker wordt.

Clear Brackets

Clear brackets werken op dezelfde manier als metalen slotjesbeugels, maar zijn uitgerust met doorzichtige of tandkleurige slotjes, meestal van porselein. Deze tracks worden veelal op de voorste tanden en hoektanden bevestigd en zijn alleen te zien van dichtbij. Steeds meer volwassenen kiezen uit esthetische overwegingen voor deze vrijwel onzichtbare beugels. Overigens wordt in sommige gevallen wel een metalen draad aanbevolen om de correctie van het gebit sneller te laten verlopen. Net als bij de metalen beugel geven bij dit type de tracks een lichte druk op de tanden, kiezen en kaken, zodat ze in de juiste positie worden gezet. Dat verloopt stapsgewijs tot het gewenste resultaat behaald is; mooie egale, rechte tanden voor uw patiënt.